Великобритания разсекрети досиета за НЛО

Великобритания разсекрети досиета за НЛО
Разсекретени са общо 25 документа на британските национални архиви. Снимка: Национални архиви на Великобритания
A A+ A++ A

Британското министерство на отбраната разсекрети архиви, свързани с НЛО, които включват правителствени доклади и разследвания на сигнали за наблюдения на странни летящи обекти.

Разсекретени са общо 25 документа на британските национални архиви, съобщават „Дейли телеграф“ и „Гардиън“, цитирани от БТА.

Сред изданията има доклад на министерството на отбраната, адресиран до канцеларията на премиера Тони Блеър за политиката във връзка с НЛО.

Към доклада има подробна длъжностна характеристика на служителите, заемали постове в британската служба за НЛО, закрита през 2009 г.

Към характеристиката има забележка, че това е била може би най-странната правителствена служба във Великобритания.

Ежедневната работа на бившите служители в тази служба се изразявала в подготвяне на доклади, представящи позицията на министерството на отбраната за НЛО, извършването на разследвания на сигнали за забелязани НЛО и ръководенето на работата на експертите по НЛО.

Сред разсекретените документи има описания на странни сигнали, като подадения от полицай, че наблюдавал НЛО над футболния клуб „Челси“, или този за визитата на трима мъже в черно при човек, който твърдял, че е срещнал НЛО в графство Линкълншър, в Източна Англия.

Друг разсекретен документ показва, че собственик на хотел в Уелс се оплакал на местния депутат, че е станал свидетел на кацане на НЛО, от което излезли двама хуманоиди без лица и с внушителна осанка и започнали да правят някакви измервания.

В разсекретените документи има подробности от доклад от 1995 г., изготвен от агент от разузнавателните служби за НЛО и адресиран до министерството на отбраната.

В него се разглеждала възможността за евентуални визити на извънземни и за техните намерения към земляните.

Агентът, чието име не се посочва, подчертавал, че евентуална визита на извънземни ще бъде с цел научни изследвания, туризъм или събиране на информация за извънземно военно разузнаване.

#НЛО #архиви #Великобритания #извънземни #доклади #информация #данни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"