Протестиращите съдии искат Тодорова обратно на работа

Протестиращите съдии искат Тодорова обратно на работа
Над 100 магистрати, представители на неправителствени организации и обикновени граждани се събраха в подкрепа на Мирослава Тодорова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдии от СГС, САС, СРС и ВКС ще внесат искане във ВСС съветът да оттегли решението си за дисциплинарното уволнение на съдия Мирослава Тодорова.

Искането е подготвено в четвъртък след консултации със съдии – специалисти в административното право и в трудово-правните отношения, и беше подписано от много от присъстващите на днешния протест магистрати, предаде БГНЕС.

Съюзът на съдиите пък внесе в деловодството на ВСС своя официална позиция по въпроса, както и подписаната от 51 съдии във ВКС позиция в подкрепа на съдия Мирослава Тодорова.

Пространството пред сградата на съвета се оказа прекалено малко, за да побере всички, които дойдоха, за да изразят недоволството си от безпрецедентното уволнение на председателя на Съюза на съдиите.

Над 100 магистрати, представители на неправителствени организации и обикновени граждани се събраха в подкрепа на Мирослава Тодорова.

#съдии #СГС #САС #СРС #ВКС #протест #ВСС #решение #Мирослава Тодорова #председател на Съюза на съдиите #уволнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници