290 килограма тютюн са иззети при операция на пловдивската полиция

290 килограма тютюн са иззети при операция на пловдивската полиция
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Близо 26 000 къса цигари и 290 килограма нарязан тютюн са иззети при специализирана операция на пловдивската полиция, проведена вчера. Образувани са три бързи производства и 5 предварителни проверки.
 
Значително количество от контрабандните папироси – 14 540 къса, са били открити в магазин за перилни препарати в Карлово, стопанисван от 63-годишна жена.
 
Още 9735 къса, 65 килограма нарязан тютюн и два електрически уреда за пълнене на цигарени гилзи са конфискувани от търговски обект и прилежащи жилищни помещения в квартал “Столипиново” в Пловдив.
 
Като заподозрени за незаконната дейност в ареста на Шесто РУ са задържани две пловдивчанки, на 33 и 74 години. Същата мярка за неотклонение е спрямо 20-годишен младеж, който в частен имот в село Войсил съхранявал 221 килограма наситнена тютюнева листна маса. В хода на спецакцията проверки са извършени и в павилион за продажба на вестници на територията на Второ РУ в Пловдив, както и на адреси в град Хисаря и селата Калояново, Крушево и Дълбок извор.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"