Забраниха строителство в Пампорово

Забраниха строителство в Пампорово
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Зимният сезон започна и се слага край на строителството в курорта Пампорово. Кметът на Смолян Николай Мелемов забрани всякакви строително-монтажни дейности. Заповедта влезна в сила от 14 декември и ще е в сила ла до края на зимния сезон, съобщиха от общинската администрация. Нарушителите пък ще бъдат санкционирани с цялата сила на Закона.

От утре Пампорово отваря частично своята ски зона, съобщи изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков. Дневната лифт карта до 21 декември ще е на цена от 25 лв.

„Ще работят някои от лифтовете и пистите в курорта, времето е колебливо и до събота има доста време. На този етап не можем да обещаем и да гарантираме нещо на сто процента, затова казваме, че ще бъде частично. Ще се постараем хората да могат да карат ски тази седмица“, коментира Беляков. Според него, разширеното отваряне на ски зоната се очаква да стане със сигурност другата седмица.

„Вероятността цялата ски зона да се отвори до края на идната седмица е голяма, но сега започваме поетапно“, добави Беляков. Той бе категоричен, че през този уикенд, където може да се кара ски в Пампорово, съоръженията ще бъдат отворени и съответно маркирани.

„Няма да има грандиозно откриване на сезона, както е било предните няколко години, защото времето е прекалено колебливо и не искаме да създаваме погрешни впечатления у хората. Поне за момента – тази седмица, не може да направим подобно откриване“, коментира още изпълнителният директор на „Пампорово“ АД.

#Пампорово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"