50 млн. лв повече за образование в „Бюджет 2012“

50 млн. лв повече за образование в „Бюджет 2012“
Министър Игнатов заяви, че на фона на кризата, в която са изпаднали Европа и България, той е доволен от бюджета, предвиден за образователното министерство за следващата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С около 50 млн. лв. се предвижда да бъде увеличено финансирането на Министерството на образованието, младежта и науката в „Бюджет 2012“, каза министър Сергей Игнатов пред журналисти.

„В условията на криза, в които се намира Европа и страната, съм доволен“, отбеляза министърът в понеделник след закритото заседание на Министерския съвет, на което бе обсъден проектобюджетът за следващата година, предаде БТА.

По думите му образователното е едно от малкото министерства, което има реално повишаване на бюджета.

„Ще повишим стандарта, ще реализираме всичките политики, свързани с целодневната организация, и на фона на това, което се случва в света, съм доволен“, отбеляза Игнатов.

На фона на увеличението на финансирането за образованието някои от останалите министри съобщиха, че бюджетите на министерствата им остават същите като през 2001.

Това се отнася за Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерството на здравеопазването.

Министърът на културата Вежди Радишов заяви, че се надява на същите средства като през тази година, като се закани да подаде оставка, ако има намаление.

В последните седмици финансовият министър Симеон Дянков многократно заяви, че държавният бюджет за 2012 г. ще донесе известно преориентиране на държавното финансиране – от секторите на сигурността към образованието и науката.

#Сергей Игнатов #бюджет 2012 #Министерство на образованието #България #Европа #Симеон Дянков #Министерски съвет #Министерство на труда и социалната политика #Министерство на транспорта #информационните технологии и съобщенията #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници