Френска гражданка се оплака от изнасилване в Бразилия

Френска гражданка се оплака от изнасилване в Бразилия
A A+ A++ A

Френска гражданка се е оплакала от изнасилване в курортния комплекс Тибау до Сул в Североизточна Бразилия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
 
Жената била там за местния карнавал. Тя била отседнала при приятелско семейство. През нощта докато спяла, мъж влязъл в стаята й, залял я с вода и после я изнасилил. Приятелите на жертвата така и не разбрали какво се случва.
 
В подадената в полицията жалба пише, че жената е свързана френската консулска служба в Бразилия. Самоличността й се пази в тайна. Има спекулации, че тя може да е жена на консул, или самата тя да е консул.
 
Курортът Тибау до Сул се намира на 70 километра от Натал, столицата на щата Рио Гранди до Норти. Той е известен с плажа Пипа, представян често пъти като един от най-красивите в Бразилия.
 
Новината за насилието дойде в момент, в който бразилският президент Мишел Темер взе крайни мерки за справяне с вълната от насилие и несигурност в друг щат - Рио де Жанейро. Темер реши да прехвърли на армията командването на силите за сигурност в този щат, предадоха световните агенции. 

Тази мярка, известна като Федерална намеса в сигурността, не е прилагана от края на военната диктатура през 1985 г.
 
Миналата година в щата Рио де Жайнеро бяха регистрирани средно по 18 убийства на ден. Данните показват, че в периода януари-май миналата година там са били убити близо 3000 души, като сред тях има и 100 полицаи. Краят на прочутия карнавал тази година също бе белязан от прояви на насилие, сред които въоръжени грабежи и сблъсъци.

#изнасилване #консулска служба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"