Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев – Батко, за трети път

Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев – Батко, за трети път
Веселин Георгиев е обвинен в престъпление по служба. Според прокуратурата той системно е нарушавал Закона за обществените поръчки. Целта му е била да набави имотни облаги на братята си Бойко и Емил Георгиеви. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд за трети път отложи делото срещу бившия изпълнителен директор на фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Веселин Георгиев – Баткo.

Този път причината бе неявяването на неговия адвокат Пламен Ялнъзов, заради когото процесът беше отложен за края на октомври, предаде Дарик.

Преди повече от година делото беше върнато на прокуратурата заради грешки в обвинителния акт.

Първоначално процесът беше гледан от председателя на съда Георги Колев, който впоследствие оглави Върховния административен съд и делото стартира отначало.

Веселин Георгиев е обвинен в престъпление по служба. Според прокуратурата той системно е нарушавал Закона за обществените поръчки. Целта му е била да набави имотни облаги на братята си Бойко и Емил Георгиеви. Обвинението срещу Георгиев предвижда от една до осем години затвор.

„Аз 5 години излежавам присъда неосъждан“, заяви бившият ръководител на фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Веселин Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Той коментира, че в България няма адвокат, който да поеме дело от такъв мащаб за 10 дни в отсъствието на защитника Пламен Ялнъзов.

#Закон за обществените поръчки #обществена поръчка #Веселин Георгиев #Веселин Георгиев – Баткo #Петя Крънчева #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници