VIVACOM отчита ръст на печалбата и приходите за първата половина на 2012 г.

VIVACOM отчита ръст на печалбата и приходите за първата половина на 2012 г.
A A+ A++ A

VIVACOM публикува финансовия си отчет за първите 6 месеца на годината и от него става ясно, че печалбата на компанията за периода се е увеличила с над 43% спрямо миналата година. Като причини за това се посочват продължаващото увеличение на приходите от мобилни, телевизионни и пакетни услуги и стабилизирането на интереса към фиксирания бизнес на компанията. Ръстът в мобилния сегмент е успял да компенсира изцяло спада във фиксирания. Общите приходи на VIVACOM са се увеличили с 3,8% за година до 444.3 млн. лв.

Приходите от мобилни продукти и услуги за първата половина на годината нарастват с над 15% до 198,4 млн. лв., докато при приходите от фиксирани линии спадът е с 4,1% до 245,9 млн. лв. Операторът отчита и 22% ръст на годишна база на клиентите на мобилните му услуги, а при потребителите на мобилен трафик на данни увеличението е 150%. 3G мрежата на компанията позволява достигането на скорости от 14.4 Mbps за изтегляне и 5.74 Mbps за изпращане на данни. Последното е достъпно след последните подобрения на мрежата.

Телевизионната услуга на VIVACOM е с годишен ръст от 98%, а компанията очаква тази тенденция да се запази след въвеждането през юни на нова IPTV платформа, която позволява на потребителите да записват, превъртат, спират на пауза канали и да използват интернет приложения. В края на първата половина на годината наличностите на компанията са в размер на 187,7 млн. лева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници