Родители: МВР и прокуратурата прикриват факти за смъртта на сина ни

Родители: МВР и прокуратурата прикриват факти за смъртта на сина ни
Родителите са убедени, че целта е след време делото да бъде прекратено по давност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

МВР и прокуратурата прикриват факти и доказателства по делото за смъртта на сина ни, убедени са Светла и Тодор Димитрови от Благоевград.

21-годишният Димитър Димитров загина в катастрофа на 26 срещу 27 юли 2008 г.

„В катастрофата пряко участие имат полицейски служители и затова прокуратурата и МВР държат ръка върху цялото разследване и водят разследването в посоката, в която трябва да се вмени вина на сина ни“, убеден е Тодор Димитров, цитиран от БГНЕС.

Семейството дойде във вторник пред сградата на Съдебната палата, за да издигне голямо черно платно с надпис „На 27 юли 2008 г. полицаи убиха сина ни, МВР и прокуратурата прикриват факти и доказателства“ в знак на недоволството си от факта, че делото за смъртта на детето им все още не е достигнало досъдебна фаза.

Това е пореден протест за тях, след като през май отново бяха пред Съдебната палата в София, а преди това неколкократно изразяваха позицията си в Благоевград.

Родителите са убедени, че целта е след време делото да бъде прекратено по давност.

Вече повече от 3 години Светла и Тодор пишат, сигнализират всички възможни институции за забавянето на делото в досъдебната фаза, убедени, че има и много нередности и по време на самото разследване на случая.

Те твърдо вярват, че вина за смъртта на детето им имат полицаите, които в злополучната нощ са го блъснали с автомобила си. Последното им решение е да подадат жалба и до съда в Страсбург.

#Тодор Димитров #Димитър Димитров #МВР #прокуратура #Съдебна палата #протест #Страсбург #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници