Microsoft представи следващата версия на Office

Microsoft представи следващата версия на Office
A A+ A++ A

Microsoft най-сетне представи официално следващото превъплъщение на офис пакета си, което ще носи името Office 13, макар и в компанията да е известно като Office 15. Възможностите на новата версия са организирани около облачните технологии, възможностите за управление на документи от повече потребители и връзка със социалните мрежи. Промените засягат също така интерфейса, който вече отговаря повече на новия интерфейс на Windows 8 - Metro. Засега не е ясно дали можем да очакваме версия на Office 13 за iOS и Android, както подсказваха слуховете преди време.

По време на представянето приложенията бяха показани как работят с различни устройства (таблети, компютри и лаптопи с x86 и ARM процесори), така че софтуерът да бъде достъпен за различни потребители от самото начало. При разработката на новия си софтуер от Microsoft са се съобразили с тенденциите на пазара и с увеличаващия се интерес към таблетите и разпространението на дисплеите със сензорни възможности. Предвид, че устройствата със сензорни екрани използват по-малки дисплеи, познатото меню Ribbon вече се скрива, когато не го използвате. На разположение е и ново кръгло меню, което осигурява бърз достъп навсякъде в приложението на различни полезни команди за форматиране на текста, вмъкване на таблици и др. То е и много по-удобно за употреба чрез докосване. Word пък ще разполага с възможност да изтегля снимки директно от Facebook и Flickr, всички приложения от Office 2013 ще поддържат влагане в документите на мултимедийно съдържание чрез HTML код.

Разбира се, SkyDrive е сред услугите, които са тясно интегрирани с новия офис пакет. По този начин всички документи се синхронизират автоматично и веднага с версията, съхранена на сървъра, а опцията за Resume Reading позволява да започнете четенето от мястото, на което последно сте били в документа, дори и да го преглеждате от друго устройство. Не е пропуснато добавянето и на услугите на Yammer и Skype. Office 2013 ще има търговска премиера по някое време през тази есен.

Повече подробности за новостите в приложенията може да намерите тук:
http://www.office.com/preview

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници