ГЕРБ обвини кмета на Провадия в нарушения за 0,5 млн. лева

ГЕРБ обвини кмета на Провадия в нарушения за 0,5 млн. лева
A A+ A++ A

ГЕРБ внасят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за финансови нарушения на кмета на Провадия Филчо Филчев за половин милион лева, предаде БГНЕС.

"Запознаваме ви с констатираните фрапиращи нарушения в Община Провадия. Говорим за един „Филчогейт“, за неправомерни действия на кмета от БСП Филчо Филчев", заяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Той твърди, че в доклада на Държавната агенция за финансова инспекция са открити множество нарушения, като най-стряскащото било за използването на държавен ресурс в размер на почти половин милион лева без проведената задължителна обществена поръчка.

„Подготвили сме сигнал до главния прокурор, който ще внесем днес. Когато човек се запознае с доклада на Държавната агенция за финансова инспекция от 2016 година по отношение на меко казано безобразното управление на кмета от БСП Филчо Филев единственото, което го обхваща е ярост“, каза заяви бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

„Тя бива заменена от липса на справедливост, която в 34-те общини на БСП е видима. Това е моделът, който БСП налага. Някои биха го нарекли феодализация на българските общини. Няма да възроптаем срещу тази формулировка“, каза още Тодоров. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници