Цачева за бягството на двамата затворници: Всичко се е развило за минути

Цачева за бягството на двамата затворници: Всичко се е развило за минути
A A+ A++ A

Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути, коментира пред депутатите министърът на правосъдието Цецка Цачева по повод вчерашното бягство на двама затворници. Тя и министърът на вътрешните работи Валентин Радев бяха поканени от народните представители в парламента, за да дадат информация за бягството на двама рецидивисти от централния софийски затвор и последвалото издирване.
 
Вчера двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор, след като нападнаха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след инцидента започна търсенето на бегълците.
 
"Безспорно в случая става дума за човешки грешки и за техническо неодокомплектоване на системите за сигурност, които действат", отчете министър Цачева.

Цачева обясни какво има предвид под човешки грешки: "Има категорична заповед, която определя кои са разрешените за внасяне в местата за лишаване от свобода вещи. Контрол се осъществява ежедневно от дежурните, които са на смяна и проверяват тези вещи. Самият факт обаче, че се осъществява въоръжено бягство, установено по категоричен начин до момента - единият е бил с нож, а другият с пистолет, означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор".

Още вчера полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие. Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Главният секретар на МВР Младен Маринов предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници