Цветанов: Нямахме информация за подготвян терористичен акт

Цветанов: Нямахме информация за подготвян терористичен акт
Партньорството е на високо ниво, няма подобна информация, която да е постъпила за подготовка за извършване на такъв атентат, нито от партньорските служби, нито от нашите, категоричен е министърът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Службите в България нямаха никаква засечена информация за подготовка на предполагаем терористичен акт, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след атентата на летище „Сарафово“ в Бургас в сряда.

„Лицето, камикадзе, по никакъв начин не се е отличавало от всички останали туристи. Той е бил с бермуди, с раница на гърба, не се е отличавал от туристите на летището“, обясни Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Той потвърди, че предполагаемият атентатор е имал фалшива шофьорска книжка от американския щат Мичигън, така че самоличността му все още не може да бъде установена.

„Информацията от януари за терористичен акт няма нищо общо с това, което се случи“, увери Цветан Цветанов.

„Партньорството е на високо ниво, няма подобна информация, която да е постъпила за подготовка за извършване на такъв атентат, нито от партньорските служби, нито от нашите“, категоричен е министърът.

„В момента се извършва повторен оглед на място, за да може в часовете около 17:00–18:00 часа да се възстанови работата на летището в Бургас“, информира Цветан Цветанов.

Междувременно стана ясно, че жертвите на атентата вече са осем, а трима с опасност за живота са транспортирани в София.

„31 души са в добро здравословно състояние, в момента те се придвижват от болницата към летището. С полет за Израел ще бъдат върнати в домовете си в четвъртък“, допълни вътрешният министър.

#Трагедия в Бургас #терористична атака #Бургас #летище #израелски туристи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници