Ще има ли още пътуващи и в събота?

Ще има ли още пътуващи и в събота?
A A+ A++ A

Какви са условията за пътуване и има ли все още българи, които тръгват за почивните дни около Великден? Днес също се очаква интензивно движение както към Банско, така и към пункта „Кулата”.

В петък движението бе натоварено през целия ден. Образува се тапа в района на Благоевград в посока Симитли. По-късно задръстване имаше и на пункта „Кулата”.

Магистралите „Хемус” и „Тракия” също бяха задръстени през целия ден. За съжаление не се размина и без тежки катастрофи. При Хасково моторист се заби в микробус и загина на място. На пътя Банско-Добринище също имаше тежък инцидент. При верижна катастрофа се удариха камион, лека кола и джип. 36-годишен мъж почина на място, а други двама бяха ранени. Жена е транспортирана в „Пирогов” в тежко състояние.

И днес ще има засилено полицейско присъствие по всички основни пътни артерии в страната. Стотици камери ще следят за спазване на ограниченията на скоростта. Проверки ще има на място от полицаите както за спазване на дистанция и поставяне на колан, така и за употреба на алкохол и наркотици.

На граничните пунктове също има засилени проверки, най-вече заради двамата избягали затворници от Софийския централен затвор. От „Гранична полиция” обещават, че има създадена организация и работят всички налични гишета. Командировани са допълнителен брой служители, така че проверките да стават по-бързо.

Очаква се за празничните дни от „Кулата” посока Гърция да излязат около 40 000 души.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници