66 израелски туристи отлетяха към Тел Авив с правителствения Еърбъс

66 израелски туристи отлетяха към Тел Авив с правителствения Еърбъс
В сряда в 17:24 часа на Летище „Сарафово” в Бургас бе взривен автобус с израелски туристи. Жертвите на атентата са осем. На място загинаха петима души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израелските граждани, пострадали при терористичната атака на Летище „Сарафово“, излетяха за Тел Авив с правителствения Еърбъс.

Самолетът излетя от летището в Бургас в 10:12 минути, като 66-имата туристи са придружени от лекар на борда, предаде БГНЕС.

30 са израелските граждани, които бяха настанени в лечебни заведения на територията на Бургас и които бяха транспортирани с линейки и автобус до летището в Бургас за полета към Тел Авив.

През нощта трима ранени бяха транспортирани със самолет в София. Няма пряка опасност за живота на останалите 29 пострадали при атентата, настанени в бургаската болница.

Генералният директор на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев каза пред БНР, че всички пътници на борда на правителствения самолет, който излетя от Бургас за Израел, са в добро здраве.

В сряда в 17:24 часа на Летище „Сарафово“ в Бургас бе взривен автобус с израелски туристи. Жертвите на атентата са осем. На място загинаха петима души.

Сред загиналите е и шофьорът на взривения автобус - 36-годишният български гражданин Мустафа Кисьов от село Юруково, община Якоруда.

На място загина и предполагаемият атентатор, чиято самоличност тепърва ще се установява. В Бургас е обявен ден на траур в памет на жертвите и пострадалите.

По заповед на кмета всички празнични събития и инициативи, предвидени за тази дата, са отменени, а знамената на общинските и публичните сгради ще бъдат свалени наполовина в знак на съпричастност.

#Еърбъс #израелски туристи #летище #Бургас #Израел #атентат #Трагедия в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници