Ден на траур в Бургас в памет на жертвите от атентата

Ден на траур в Бургас в памет на жертвите от атентата
8 души загинаха, а над 30 бяга ранени при взрив в автобус с израелски туристи на летището в Бургас на 18 юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Бургас Димитър Николов е обявил четвъртък за Ден на траур в памет на жертвите на терористичния атентат срещу израелски туристи на Летище „Сарафово“ в сряда.

В общината са отменени всички културни събития, а знамената на обществените сгради са свалени наполовина в знак на съпричастност към близките на загиналите и пострадалите от кървавия атентат на летището в Бургас.

Оцелелите и леко ранените израелски туристи са били извозени с два автобуса до хотели в курорта Слънчев бряг и Бургас.

В 9:00 часа тази сутрин тези туристи са върнати обратно на летището, тъй като са изявили желание да отпътуват с правителствения самолет заедно с останалите израелски туристи, които в сряда вечерта бяха настанени в болници в Бургас.

Към момента няма информация за хора, които са в неизвестност след инцидента на бургаското летище, съобщиха от пресслужбата на Областна управа в Бургас.

Според областния управител Константин Гребенаров взривът на бургаското летище ще се отрази негативно на целия туристически сезон.

Той допълни, че към момента в Бургас няма паника и обстановката е спокойна. Константин Гребенаров изрази съчувствие и изказа съболезнования към близките на загиналите.

#Трагедия в Бургас #траур #Димитър Николов #Константин Гребенаров #летище #израелски туристи #атентат #терористична атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници