5 лесни начина да си върнем доброто настроение и да се чувстваме щастливи

5 лесни начина да си върнем доброто настроение и да се чувстваме щастливи
A A+ A++ A

На 15 май на българската публика ѝ предстои да се срещне с Радж Рагунатан, който ще проведе мастър клас „Щастие. Изкуството на щастието в работата“ в Сатиричен театър „Алеко Константинов”. Освен професор по маркетинг, Рагунатан е и автор на книгата "Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?". В нея той търси отговор на въпросите защо много от нас, дори въпреки големите си успехи, не се чувстват щастливи, кое ни пречи да постигнем лично щастие и как да изградим навици, с които да постигнем удовлетворение в личен и професионален план.

 

 

 

Всичко това може да научите на семинара, а сега ще ви запознаем и с 5 лесни начина, които според проф. Рагунатан подобряват настроението и могат да се прилагат всеки ден. Иска се само да подходите към тях с отворено съзнание, готовност да ги прилагате редовно и най-вече да не опитвате да измервате колко голямо удовлетворение ви е донесло всяко от тях. Фиксирането и стремежа да търсим точни определения и стойности на щастието са едни от причините то да ни убягва. Готови? Започваме:

Станете и се раздвижете

Буквално, зарежете всичко и излезте навън! Няма значение дали ще отидете на разходка в парка, ще посетите фитнес залата или ще ритате футбол, важното е да се заемете с нещо, което ще ви накара да се раздвижите. Направете го и вложете колкото се може повече физическа енергия в него.

Излезте с приятели

Приятелите ви правят щастливи! Когато не се чувствате добре, избягвате да общувате с околните. От части защото не искате да ви виждат в това състояние, а и защото не вярвате, че разговор с приятел ще подобри настроението ви. На практика именно когато се социализирате с околните, настроението ви се подобрява. От вас се иска просто да превъзмогнете песимистичната си нагласа, да наберете номера на близък човек и да го поканите на среща.

Чаша вино?

Тайната тук се крие в умерената консумация на алкохол. Необходимо ви е само количеството, което ще ви накара да се отпуснете и ще понижи нивото ви на тревожност, но не и повече. Умерените дози алкохол в ситуации, в които чувствате, че съзнанието ви е пренатоварено с негативни мисли, могат наистина да подобрят настроението ви и да спрат потока от тревожни мисли.

За да се чувствате добре, трябва да изглеждате добре!

Хората са социални животни и не могат да избягат от мисълта какво другите мислят за тях. Когато вярвате, че околните ви възприемат положително, се чувствате добре, и обратно. Едни от триковете да се чувствате добре е да се обличате с дрехи, които ви карат да се чувствате красиви и уверени. Когато сте уверени във външния си вид, и хората около вас ви възприемат с положителна нагласа. А това повишава доброто ви настроение.

Пуснете си забавно или затрогващо видео клипче

Някои хора предпочитат да гледат забавни видеа, други пък видеа със затрогващи истории. Няма значение от кой тип хора сте, изследвания доказват, че дори и кратък момент в досег с позитивно видео повишава чувството на щастие. Не вярвате? Оптайте сами като си пуснете следващите две видеа.

Куче свири на пиано: https://www.youtube.com/watch?v=PiblYasnzWE (link is external).

Езикът на любовта: https://www.youtube.com/watch?v=QyB_U9vn6Wk (link is external)

 

 

 

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници