Бойлер уби 91-годишна жена в Русе

Според информация от полицията причината за взрива е 80-литровият електрически бойлер, който се е разхерметизирал. Снимка: burgasinfo.com
A A+ A++ A

91-годишната Лазаринка Гогова загинала при среднощен взрив в бл. „Мала планина“ в жк „Родина“ в Русе.

Трагедията се е разиграла 5 минути след полунощ в сряда срещу четвъртък, а причината е неизправен електрически бойлер в дома на възрастната жена, предаде БГНЕС.

Той избухнал в гарсониерата на Лазаринка Гогова, която се намира на седмия етаж във вход Б. Взривната вълна избила стените на апартамента, които затиснали собственичката отдолу.

Взривът е изплашил до смърт хората от блока и съседните пет жилищни сгради, които наизлезли изплашени навън.

„Помислихме, че е станал атентат, особено след случая в Бургас. Много се изплашихме, особено се притеснихме за децата“, споделиха съседи.

Те веднага са подали сигнал на тел. 112, откъдето на мястото на инцидента са били изпратени полиция, линейки и пожарна. Районът е бил обезопасен незабавно, а всички живущи от входа са били изкарани навън за всеки случай.

91-годишната Лазаринка е била евакуирана от пожарникарите и откарана в болница, където обаче починала от травмите си.

Според информация от полицията причината за взрива е 80-литровият електрически бойлер, който се е разхерметизирал. Автоматичната му защита не е сработила и той е избухнал, но не е предизвикал пожар.

Гарсониерата на загиналата старица е в трагично състояние – разрушени са вътрешните преградни стени, прозорците са избити.

#взрив #бойлер #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници