Нетаняху: Атаката в Бургас е извършена от „Хизбула“

Нетаняху: Атаката в Бургас е извършена от „Хизбула“
Според израелския премиер атаката в Бургас е част от „глобалната кампания на терор на Иран и „Хизбула“, която е достигнала „десетки страни на пет континента“. Снимка: „Гардиън“
A A+ A++ A

Самоубийственият атентат на българско летище, при който бяха убити шестима души, е извършен от ливанската шиитска групировка „Хизбула“ в съюз с Иран, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

„Вчерашната атака в България беше извършена от „Хизбула“ – водещият терористичен агент на Иран“, каза Нетаняху по време на пресконференция в Ерусалим, предаде агенция „Фокус“.

Премиерът на Израел нарече групировката „дългата ръка на Техеран“.

Нетаняху добави, че е време „всички страни, които знаят истината, не само Израел, да кажат нещата ясно – Иран стои зад вълната от терор и е най-големият износител на терор“.

Според израелския премиер атаката в Бургас е част от „глобалната кампания на терор на Иран и „Хизбула“, която е достигнала „десетки страни на пет континента“.

Той настоя международната общност ясно да покаже, че Иран е страната зад тази атака и да направи всичко възможно да не допусне Техеран да се сдобие с ядрено оръжие.

„Трябва да се направи всичко, за да не се допусне Иран – най-опасният режим в света, да се сдобие с най-опасните оръжия“, каза Нетаняху.

Той добави, че Израел ще продължи да се бори с тероризма и обеща, че еврейската държава ще „поиска тежка цена от тези, които подкрепят терора“.

#тероризъм #„Хизбула“ #Бургас #атентат #Атака #премиер на Израел #Бенямин Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници