Летище Бургас отново е отворено

Летище Бургас отново е отворено
Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за Летище Бургас. Снимка: bTVи
A A+ A++ A

По-малко от 24 часа след терористичния атенат Летище Бургас е отворено за пристигащи и заминаващи полети.

Министърът на вътрешните работи, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и министърът на външните работи все още са в Бургас и продължават да координират предприетите действия за възстановяването на нормалната работа на място, предаде КРОСС.

Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за Летище Бургас. Създадена е организация това да не доведе до забавяне на полети.

Проверките на гражданите отнемат повече време и всеки, на когото му предстои да използва въздушен транспорт, трябва да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано.

Завишен е контролът по всички граници на страната – на граничните пунктове се извършват цялостни проверки на всички пътници, в това число и граждани на ЕС.

През целия ден Летище Варна приемаше полетите, които бяха пренасочени от Бургас. Въпреки завишения трафик и благодарение на добрата координация между институциите, полетите се извършваха в рамките на минимални закъснения. Не се стигна до отмяната на нито един полет.

Всички транспортни обекти в страната – летища, пристанища, авто и жп гари, функционират нормално при засилени мерки за сигурност. Към този момент няма данни за проблеми или нарушения.

Осигурено е присъствие на екипи на ДАИ на големите автогари в страната и се извършват проверки.

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и „Холдинг БДЖ“ ЕАД работят при завишени мерки на сигурност и в координация с „Транспортна полиция“. Всички съоръжения по железопътната инфраструктура са били проверени още в сряда, до 21:00 ч.

#атентат #Бургас #летище Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници