Изграждат първата площадка за хората с увреждания на Игликина поляна

Изграждат първата площадка за хората с увреждания на Игликина поляна
A A+ A++ A

Изграждането на нова алея за отдих на хора с увреждания на Витоша ще започне през месец май. Инициативата е на ръководството на природен парк Витоша. Тя беше подкрепена и от алпиниста Дойчин Боянов, който организира супермаратона "Един ден на Витоша" в подкрепа на каузата.
 
Проектът се финансира от благотворителна кампания. Засега събраната сума е малко над 5000 лева, но кампанията продължава.
 
До местността Игликина поляна на Витоша можете да стигнете по асфалтов път, вече има изграден паркинг, а от местността се разкрива и живописна гледка.
 
Именно това са факторите, които карат ръководството на най-стария природен парк у нас да избере местността за изграждането на нов кът за разходка и почивка на хора с увреждания, но и не само.
 
Стойността на целия проект е близо 50 000 лева. Със събраните до момента пари ще започне изграждането на първата плануванаплощадка за хората с увреждания на Игликина поляна. Информация за дарителската кампания може да намерите и на Facebook страницата на природния парк.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници