Израел порази ирански военни цели в Сирия

Израел порази ирански военни цели в Сирия
A A+ A++ A

Израел е поразил десетки ирански военни цели в Сирия в отговор на ракетен обстрел по негови позиции на Голанските възвишения, съобщи говорител на израелската армия, цитиран от Асошиейтед прес.

Подполковник Джонатан Конрикус определи ракетния бараж по Голанските възвишения като "най-сериозния опит" на иранското специално подразделение Ал Кудс да атакува Израел. Четири от иранските ракети са били прехванати и някоя от останалите не е достигнала израелски цели, съобщава БТА.

Сирийската противовъздушна отбрана е изстреляла десетки ракети, но нито един израелски самолет не е понесъл щети, каза още подполковник Конрикус.

В комюнике, цитирано от ТАСС, израелската армия уточнява, че е атакувала десетки обекти в Сирия на Ал Кудс. Сред тях са щабквартира, военни и логистични комплекси на иранското специално подразделение, ирански военен лагер северно от Дамаск, складове на Ал Кудс на международното летище на сирийската столица, системи и установки, военни постове и наблюдателни пунктове, както и ирански пускови установки, от които са били изстреляни ракети по Израел.

Израелските военновъздушни сили са атакували и установки на сирийската противовъздушна отбрана, които са открили огън въпреки израелските предупреждения. Не са установени жертви и разрушения на израелска територия, пише още в комюникето.

Израел е уведомил Русия преди нанасянето на ударите, каза подполковник Конрикус, цитиран от ТАСС.

Това е станало посредством създадения през 2015 г. механизъм за избягване на сблъсъци между израелските и руските сили в Сирия.

Сирийската противовъздушна отбрана бе задействана тази нощ срещу израелски ракети на сирийска територия, съобщиха сирийски държавни медии, но не уточниха къде, предаде Ройтерс.

Израелски ракети бяха изстреляни в отговор на иранско ракетно нападение от сирийска територия срещу окупирания от Израел сектор на Голанските възвишения. Израелската армия съобщи по-рано, че ирански сили са изстреляли ракети от сирийския сектор на Голанските възвишения срещу израелски позиции.

Говорител на израелската армия съобщи, че ирански сили в Сирия са изстреляли тази нощ около 20 ракети ракети срещу израелски позиции на Голанските възвишения, предаде Ройтерс.

Мишени са били няколко бази и някои от изстреляните ракетите са били прехванати. Израелските военни са отвърнали на огъня, гласи съобщението на армията. Няма данни за жертви, а щетите, нанесени на израелските позиции са ограничени, добавя Ройтерс.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино