Синдикати: Спрени са 98 от 130 влака

A A+ A++ A

От 130 влака в цялата страна, които е трябвало да тръгнат по разписание, или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 98.

Това съобщиха от Обединения стачен комитет на КТ „Подкрепа" и КНСБ, цитирани от БГНЕС. Информацията е към 10.30 ч.

Нито един влак не тръгна от Централна гара София от началото на стачката. 21 влака са тръгнали от началната си гара, но не са стигнали до крайната си дестинация, защото по пътя са спрели.

Малките гари и спирки също започват да се включват в стачката – Копиловци, Гюешево, Гълъбник, Безмер, Дъбово, Стралджа, Зимница, Забой, Владимир Павлов, Делян, Дякаво, коментират от стачния комитет.

Първият влак, тръгнал от Варна след 8.00 ч. е спрян, а вторият е спрян поради факта, че гара Горна Оряховица е задръстена, защото нито един влак не може да мине оттам.

Важният ж.п. възел на Тулово не пропуска нито един влак. Възловите големи гари в София, Мездра, Горна Оряховица, Пловдив, Стара Загора, Русе продължават ефективната стачка и не допускат нито един влак да тръгне или да премине.

Отново бе оказван системен натиск върху стачниците на много места в страната, подчертаха синдикатите.

По думите им са се нарушавали нормативните актове на БДЖ, както и правилата за безопасност на движение,

Националната стачка на железниците продължава вече трети пореден ден. Въпреки заплахите на ръководството на дружеството, че ще внесе искова молба в съда за незаконност на стачните действия, синдикатите няма да се откажат от протеста си, докато исканията им не бъдат чути.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници