Арестуваха хасковлия, прекарвал нелегални мигранти в ТИР

Арестуваха хасковлия, прекарвал нелегални мигранти в ТИР
A A+ A++ A

Гранична полиция в Свиленград задържа ТИР с 23-ма нелегални емигранти от Афганистан и Пакистан. Задържан е 59-годишният шофьор на камиона. Арестуваният мъж е от Хасково.
 
Вчера следобед на българо-гръцката граница край Свиленград пристига ТИР с българска регистрация. При щателната проверка гранични полицаи откриват 23-ма мъже в специален тайник. При започналото разследване е установено, че мигрантите са дали по 1600 евро на каналджия в Истанбул. До Гърция са стигнали с лодки, съобщи районният на Свиленград Мария Кирилова. Според директора на Гранична полиция главен комисар Светлан Кючуков целта на мигрантите е била да стигнат до Франция.

Водачът на камиона, който е от Хасково, е задържан за 72 часа. През март той е влязъл в полезрението на МВР при опит да пренесе през Капитан Андреево хормони на растежа.
 
Мъжът от Хасково е имал и съучастник, който е без криминални прояви до този момент. За двамата ще бъде поискано от съда постоянното им задържане.

Мигрантите ще бъдат настанени в дома в Любимец, който е към МВР. Според Кючуков българо-гръцката граница общо 220 души са опитали да преминат нелегално от началото на годината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници