Стачката спря 77% от влаковете

Стачката спря 77% от влаковете
От Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив, гара Бургас отново не е пуснат нито един влак днес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стачката на БДЖ спря 77% от всички влакове в страната в събота.

Това съобщиха от Обединения стачен комитет на КТ „Подкрепа“ и КНСБ с обявяването на края на третия ден от безсрочната ефективна стачка на железничарите.

От общо 261 влака са спрели 201, за 28 влака няма информация. Движещите се влакове всъщност са по късите линии като Габрово–Царева ливада, Бойчиновци–Берковица, Долна махала–Хисар.

От Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив, гара Бургас отново не е пуснат нито един влак.

През гара Тулово по трета линия не са се движили товарни влакове. През гара Пловдив също не са се движили товарни влакове, а товарната гара не се обработва.

По решение на ръководството на БДЖ разписанието на товарните влакове е променено и сгъстено, като те са пренасочени след 16.00 часа и през нощта.

Продължават нарушенията на Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС), като в някои случаи се стига и до лични обиди, съобщиха още синдикатите.

Безсрочната ефективна стачка, организирана от КТ „Подкрепа“ и КНСБ, продължава и утре.

От 8.00 до 16.00 ч. влаковете няма да се движат на територията на цялата страна, заявяват от стачния комитет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници