Официална премиера на Canon EOS M, ползва APS-C сензор

Официална премиера на Canon EOS M, ползва APS-C сензор
A A+ A++ A

Както подсказаха слуховете, днес Canon се присъедини към производителите на безогледални фотоапарати със сменяема оптика с представянето на модела Canon EOS M. Устройството е с компактни размери - корпусът от стомана и магнезиева сплав тежи 298 г, но в същото време не се правят компромиси с качеството на изображението. За него се грижи 18МР хибриден APS-C CMOS сензор като този в модела EOS 650D, което поставя фотоапарата в групата на безогледалните модели на Sony, Samsung и Pentax. Добавен е процесор DIGIC 5, а на разположение е светлочувствителност по ISO в диапазона 100-12800, с опция за снимане и в 25600.

Останалите характеристики на устройството включват 3" сензорен дисплей с резолюция 1040К точки, вградена система за почистване на сензора, 31 автофокус точки, последователно снимане в JPEG със скорост 4,3 fps (или 6 RAW кадъра) и запис на full HD видео. На разположение при снимане са интелигентен автоматичен режим и разнообразни креативни филтри в допълнение на пълните ръчни настройки за желаещите да експериментират.

Canon EOS M няма вградена светкавица, но може да се ползва външна - например новата Speedlite 90EX, която ще е включена в комплекта. Фотоапаратът използва новата система за закрепване на обективите EF-M, а чрез допълнителен адаптер може да се комбинира и със съществуващите EF обективи на Canon. Заедно с устройството бяха представени и два обектива за него - EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM и EF-M 22mm f/2 STM. Продажбите започват през октомври на цени в Англия 770 паунда за EOS M с 18-55mm и 880 паунда за комплект с 22mm и адаптер за обективи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино