Симеонов се обяви против оставката на зам.-социалния министър

Симеонов се обяви против оставката на зам.-социалния министър
A A+ A++ A

Вицепремиерът Валери Симеонов не е съгласен с приетата оставка на зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. Това каза Валери Симеонов на брифинг пред журналисти в Министерски съвет, предаде БТА.

"Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. В държавната администрация много трудно се създават професионалисти, за да могат да бъдат по такъв лесен начин харчени и то за абсолютно безумни обвинения", изтъкна Валери Симеонов. По думите му това, че Росица Димитрова е пътувала в бизнес класа на самолет не е проблем, защото се е било наложило билетът да бъде купен в последния момент и не са останали други билети. Освен това, според него, Димитрова е спала в общежитието на посолството. "Не мога да приема една такава оставка да бъде лесно подписана и одобрена", добави вицепремиерът.

Валери Симеонов информира, че е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов и го е уведомил, че е несъгласен с приетата от него оставка на Росица Димитрова. Затова той счита, че не бива да бъде освобождаван заместник-министър, който има добър професионален опит и биография, работещ в едно от най-тежките министерства. Освен това, според Симеонов, Росица Димитрова е приета много добре от всички социални партньори. Той припомни, че Димитрова е заместник-министър от квотата на ГЕРБ.

Вицепремиерът допълни, че с оглед сериозните сътресения, които напоследък е понесло Министерството на труда и социалната политика, е недопустимо "сега по такъв начин да бъде пожертван и заместник-министър".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници