Два вертолета "Cougar" ще бъдат дооборудвани със средства за гасене на горски пожари

Два вертолета "Cougar" ще бъдат дооборудвани със средства за гасене на горски пожари
A A+ A++ A

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 310 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г., съобщи правителствената пресслужба.
Средствата са необходими за привеждане на два броя вертолети "Cougar" AS-532-AL в готовност за изпълнение на задачи по гасене на горски пожари от въздуха, чрез дооборудване със специализирани средства. Предвидена е също първоначална подготовка на екипажите. Това ще позволи Военновъздушните сили да поддържат минимални способности за изпълнение на задачи при участие в гасене на горски пожари в рамките на мисията на Въоръжените сили "Принос към националната сигурност в мирно време".

Правителството взе решение също така да отпусне близо 21 млн. лв. за разплащане на разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при овладяване на бедствия

Средствата са от резерва по чл. 1, ал. 2, раздел II, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г. за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в общ размер 21 218 605 лв.
Допълнителните разходи са определени съобразно взетото решение от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет на заседанието й проведено на 1 юни 2018 г.

С постановлението се осигурят средства за разплащане на извършени непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при овладяване на бедствени положения, за неотложно възстановяване на инфраструктурни обекти и възстановителна помощ за пострадали от бедствия граждани.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино