Задържаха двама автокрадци в столицата

Задържаха двама автокрадци в столицата
A A+ A++ A

Столични полицаи задържаха двама, съпричастни към кражба на луксозен автомобил. Криминално проявените и осъждани мъже са арестувани, докато разкомплектовали „Порше Кайен“. Наложени са им постоянни мерки за задържане.

Оперативните действия стартирали, след като на 29 юни ползвателят на „Порше Кайен“ сигнализирал в полицията, че е бил откраднат джипа му, паркиран в ж.к. „Света Троица“. В хода на операцията за издирване на превозното средство, служители от сектор „Престъпления, свързани с  МПС“ - СДВР задържали двама мъже в гаражна клетка на бул. „Рожен“. Столичаните - на 34 и 36 години, с множество криминалистически регистрации за различни престъпления и осъждани - били арестувани, докато разкомплектоват откраднатия автомобил.

При процесуалните действия, последвали в рамките на образуваното досъдебно производство, в гаража и колите, ползвани от задържаните, полицаите открили множество инструменти и вещи, свързани с престъпната дейност на извършителите. Иззети са включително електронни устройства за заглушаване на радио честоти, ключове за автомобили, документи.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, двамата задържани са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 215 от НК. Наложени са им постоянни мерки за неотклонение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници