Венци и цветя на Летище Бургас в памет на жертвите на атентата

Венци и цветя на Летище Бургас в памет на жертвите на атентата
При терористичната атака на 18 юли във взривения автобус загинаха петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кисьов. Снимка: МВР
A A+ A++ A

При изключителни мерки за сигурност се провежда възпоменателната церемония в памет на жертвите от терористичната атака на Летище Бургас от 18 юли.

На церемонията присъства израелската делегация, начело с министъра на туризма на Израел Стас Мисежников, предаде „Фокус“.

Заедно с израелската делегация на мястото са и министърът на икономиката Делян Добрев, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, които първо посетиха мястото на взривения автобус.

При започването на церемонията официалните лица поднесоха венци и цветя на пешеходната пътека в близост до мястото на терористичния акт.

Веднага след това с минута мълчание при изпълнение на химните на Израел и България беше почетена паметта на петимата загинали израелски туристи и българския гражданин.

Още преди церемонията при пропускането на летището в Бургас бяха въведени засилени мерки за сигурност.

Над 10-15 туристи, сред които и майки с малки деца, чакаха да бъдат проверени, за да бъдат допуснати на територията на обществената зона на летището.

На стриктна проверка бяха подложени и журналистите, които с организиран транспорт от общината трябваше да отразят посещението на двамата министри – министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министъра на туризма на Израел Стас Мисежников.

#Трагедия в Бургас #летище #израелски туристи #Бургас #Стас Мисежников #Делян Добрев #Константин Гребенаров #Димитър Николов #Калин Георгиев #Израел #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници