Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките на деца с увреждания

Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките на деца с увреждания
A A+ A++ A

Социалният министър Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките с увреждания да протестират. Той участва в разисквания за реформата в сферата в парламента.

Министърът обясни, че вчера добронамерено поканил майките да се върнат в работната група. "От това, което разбирам, защото след това беше проведен разговор с тях с предложение за среща, от това, което разбирам, всъщност се отказват от тази среща и това ме кара да се замислям по този въпрос", каза Петков.

На въпрос какво според нето е обяснението, министърът каза: "Може би нарушено доверие между страните, защото да, текстове, които бяха представени на предходното заседание, вероятно не удовлетворяваха майките на деца с увреждания, но това е работен процес. Именно затова те са в работната група, за да изразяват съгласие или несъгласие с дадени предложения и това, че всъщност в текстовете е отпаднало тирето съответно "лична помощ-асистентска услуга", не мисля, че е достатъчно сериозен аргумент да се каже "Не, ние напускаме работната група, защото нашите предложения не се приемат", каза министърът.

Той допълни, че това, което бъде подготвено, ще бъде изпратено на електронните адреси до всички членове на работната група, а на заседанието всеки ще прецени дали да вземе отношение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници