Венци и цветя в памет на жертвите на атентата в Бургас

Венци и цветя в памет на жертвите на атентата в Бургас
На летището в Бургас се проведе възпоменателна церемония в памет на загиналите в атентата от 18 юли, на която присъстваха министърът на икономиката Делян Добрев и израелският министър на туризма Стас Мисежников. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При изключителни мерки за сигурност се проведе възпоменателната церемония в памет на жертвите на летище Бургас от 18 юли.

На церемонията присъства израелска делегация, начело с министъра на туризма на Израел Стас Мисежников.

Заедно с израелската делегация на мястото дойдоха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, главният секретаря на МВР Калин Георгиев, предаде „Фокус".

Те поднесоха венци и цветя на пешеходната пътека в близост до мястото на терористичния акт.

Веднага след това с минута мълчание при изпълнение на химните на Израел и България беше почетена паметта на петимата загинали израелски туристи и българския гражданин.

„Събрали сме се да почетем паметта на хората, които загинаха при този терористичен акт. Поводът, по който се събираме, е тъжен, но оттук нататък се надявам да се срещаме по хубави поводи. Нека да почиват в мир всички загинали, заяви Делян Добрев.

„Дойдох от името на Израел и от името на израелския народ, за да отдам заслуженото на хората, които загинаха – израелци и българи, и заедно със семействата да може ясно да кажем, че няма да отстъпим пред терора", каза на свой ред Стас Мисежников.

По думите му всички заедно трябва да се изправят срещу подобни терористични актове.

„Въпреки голямата трагедия животът продължава", каза по-късно пред журналистите на летище Бургас Мисежников.

Той допълни, че една от целите на посещението му в страната е да увери израелския народ и израелските туристи, че обстановката в България е спокойна, така, както би било в някоя друга страна.

Мисежников допълни, че България ежегодно се посещава от около 170 000 израелски туристи и се надява това да продължи и в бъдеще, дори техният брой да се увеличава.

Още преди церемонията на летището в Бургас бяха въведени засилени мерки за сигурност.

Туристи, сред които и майки с малки деца, чакаха да бъдат проверени, за да бъдат допуснати на територията на обществената зона на летището.

На стриктна проверка бяха подложени и журналистите, бяха изискани личните и журналистическите им карти, проверен бе и багажът им.

#главен секретар на МВР #Константин Гребенаров #Калин Георгиев #МВР #Димитър Николов #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Делян Добрев #България #Израел #министър на туризма #Стас Мисежников #атентат #Бургас #летище #Трагедия в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници