Трябва ли Apple да се притеснява за позициите си в Китай?

Трябва ли Apple да се притеснява за позициите си в Китай?
A A+ A++ A

Мнозина се притесняваха какво ще се случи по време на пускането на iPad 3 в Китай. Техните опасения бяха свързани със съпътствалите миналогодишната премиера на iPad 2 стълпотворения на фенове в Пекин, желаещи да се докоснат до новия продукт. За щастие на потребителите тази година събитието протече без много шум, като сутринта на 20 юли пред главния Apple Store имаше опашка от не повече от 40 души.

Анализаторите спорят дали този отлив на фенове е повод за притеснение от страна на компютърния гигант, или това се дължи единствено на по-добрата организация на тазгодишното представяне. Желаещите да си закупят новия iPad е трябвало да се регистрират предварително в сайта на Apple и да получат потвърждение за възможната си покупка.

От друга страна обаче, мнозина смятат, че липсата на интерес към новия продукт се дължи на факта, че премиерата му в Китай идва със закъснение от няколко месеца в сравнение с останалия свят. Каквато и да е причината, ще е интересно да се проследи дали Apple ще загуби позициите си в страната с 540 милиона интернет потребители.

Евелина Ангелова


Този текст е сред печелившите в играта ни, осигуряваща билети за фестивала SPIRIT of Burgas.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници