Потребителите изчакват iPhone 5, показват финансовите резултати на Apple

Потребителите изчакват iPhone 5, показват финансовите резултати на Apple
A A+ A++ A

Apple обяви финансовите си резултати за изминалото тримесечие (трето от фискалната година на компанията) и по изключение те бяха под очакваните от пазарните анализатори. Това не означава, че американската компания е на загуба, но обявените цифри доведоха до спад в цената на акциите й. Причината за това е очаквана - потребителите се въздържат от покупката на iPhone докато чакат есента, когато би трябвало да видим iPhone 5.

Приходите на Apple за периода са 35 милиона долара, а печалбата за тримесечието е 8,8 милиарда долара. За сравнение преди година тези цифри са били съответно 28,6 милиарда и 7,3 милиарда долара. Компанията обяви, че международните продажби са генерирали 62% от приходите за тримесечието.

През тримесечието са били продадени 26 милиона броя iPhone, което е с 26% повече за година, но по-малко в сравнение с предходното тримесечие, когато бяха продадени 35,1 милиона броя. Продажбите на iPad са достигнали 17 милиона - годишен ръст от 84% и с 44% повече спрямо предходното тримесечие. Увеличението тук се дължи на премиерата на iPad 3. Продадени са били и 4 милиона компютри - тук увеличението е едва 2% на годишна база. Продължава спада в продажбите на плеърите от серията iPod - за третото тримесечие са били 6,8 милиона, което е с 10% по-малко за година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници