Увеличиха глобите за пътни нарушения в Кърджали

Увеличиха глобите за пътни нарушения в Кърджали
A A+ A++ A

До 2000 лева, а не до 500, както беше досега, ще стига глобата за нарушение на някои от разпоредбите на новата наредба за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на община Кърджали. Това решиха общинските съветници по време на последната си сесия, съобщи БНР. 

2000 е най-високата глоба, заложена в новата наредба. Изменението се отнася до фирми и лица, които извършват строителни, ремонтни и аварийни работи и които са задължени да почистват и възстановяват качествено и за своя сметка засегнатите подземна инфраструктура, улични настилки, тротоари и пътни съоръжения в обхвата на обекта в тридневен срок. В проекта на наредбата глобата беше предвидена до 1000 лева, но по предложение на Огнян Иванов, председател на постоянната комисия по законност и обществен ред, е увеличена.

Увеличени са и всички останали глоби за нарушения на наредбата за транспорта и безопасността на движението. Те са събразени  с размери, които са определени в закона за движение по пътищата. Съветниците отмениха старата наредба и приеха новата с предложените увеличения на глобите, решението за синя зона и актуализирани места за паркинг. До решението се стигна след протест на окръжната прокуратура заради определени пропуски в законовия ред при приемането на досега действащата наредба.  
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници