Походката на жената е по-сексапилна през овулацията

Походката на жената е по-сексапилна през овулацията
A A+ A++ A

Мъжете са в състояние да установят най-фертилния период на жената само по наблюдения на походката й.

Начинът на танцуване също дава сигнали, но най-голямата „улика“ идва от движението на ханша, сочи изследване, публикувано в сп. Personality and Individual Differences.

Изследователите от Университета на Гьотинген са наблюдавали 48 жени, за да разберат дали наистина има нещо специално в начина, по който една дама се движи.

Участничките са заснети с камера, докато вървят напред и назад в права линия, показват и танцови движения в рамките на 30 секунди.

След това заснетите кадри са превърнати в силуети, за да не влияе външният вид на жените върху преценката за движенията им.

Експериментът се извършва два пъти – веднъж, когато жените са в овулация, и после, когато вероятността да забременеят е най-ниска.

200 мъже гледат видеоклиповете със силуети. Впоследствие те дават преценката си за степента на привлекателност на походките и танцувалните стъпки на жените, които наблюдават.

Резултатите ясно показват, че най-фертилният период на дамите се разпознава по определени движения в походката, което ги прави и по-съблазнителни за мъжкото око.

Според изследователя Бернхард Финк специфични чупки в ханша допринасят за по-големия им сексапил и привлекателност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници