Бивш шеф на АПИ бе на разпит, не чувства вина за трагедията край Своге

Бивш шеф на АПИ бе на разпит, не чувства вина за трагедията край Своге
A A+ A++ A

След два часа и половина в националното следствие бившият шеф на Агенцията Дончо Атанасов, който все още е член на УС на АПИ, заяви, че не чувства вина за инцидента край Своге в събота. В сградата на следствието все още е предшественикът на Атанасов на този пост - Лазар Лазаров.
 

Лазар Лазаров и Дончо Атанасов пристигнаха в следствието около 10.00 часа. Разпитът на Лазаров продължава и към момента, а Атанасов вече си тръгна. На излизане той опроверга информациите, че ще му бъдат повдигнати обвинения. Атанасов заяви, че Агенцията е свършила всички дейности, които е трябвало, по обезопасяване на пътя край Своге и не разполагала с много механизми да накара фирмата изпълнител да отстрани дефектите по пътя.


По думите му превишаването на скоростта в участъка на катастрофата било средно с 30-40 на сто от всички превозни средства.
 
Атанасов допълни, че не вижда никакви пропуски в работата на АПИ, а отговорност за качеството на асфалта носи консултантът по договора и строителният надзор.

Вчера в следствието бяха разпитани и вече министър Николай Нанков, който по-рано през деня в петък обяви, че е депозирал оставката си. В четвъртък на разпит в следствието се яви и настоящият шеф на пътната агенция Светослав Глосов, както и служители на АПИ. Глосов заяви, че фаталният участък край Своге не е присъствал в годишния списък с участъците с повишена концентрация на катастрофаи, който КАТ изготвя и праща на АПИ, въпреки че преди това е имало сигнали от местния полицейски началник. Към момента единствено шофьорът на автобуса Григор Григоров е привлечен като обвиняем за трагедията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници