За тримесечието са били продадени 362 милиона телефона

За тримесечието са били продадени 362 милиона телефона
A A+ A++ A

По данни на Strategy Analytics, през второто тримесечие на годината глобалните доставки на мобилни телефони са достигнали 362 милиона броя, което е само с 1% повече за година. Samsung вече има 25,7% от пазара на мобилни телефони с 93 милиона броя, което дължи на рекордните доставки на смартфони. Преди година компанията е доставила 73 милиона телефона, което й е отредило пазарен дял от 20,7%. Веднага след корейците е Nokia с 23,1% от пазара и 83,7 милиона доставки. Общото количество телефони с марката на компанията продължава да намалява, макар и с бавно темпо. В същото време на годишна база се увеличават доставките на обикновените й телефони, благодарение на моделите с 2 SIM карти и серията Asha.

На трето място се нарежда Apple с 26 милиона устройства и 7,2% пазарен дял. Компанията отчита 28% ръст на продажбите за година благодарение на засиленото търсене в Азия. От проучването става ясно, че пазарният дял на ZTE е намалял до 4,6% от 5,5% преди година, което се дължи на спадналото търсене в Китай и на западните пазари. LG също отчита спад на пазарния дял до 3,6% при 6,9% преди година, а освен това и доставките са намалели до 13,1 милиона броя от 24,8 милиона.

http://blogs.strategyanalytics.com/WDS/post/2012/07/27/Global-Mobile-Phone-Shipments-Reach-362-Million-Units-in-Q2-2012.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници