Демо на Windows Phone 8 от емулатора в SDK

Демо на Windows Phone 8 от емулатора в SDK
A A+ A++ A

Вчера онлайн неофициално се появи SDK пакетът за разработка на софтуер за Windows Phone 8 и за щастие той съдържа и емулатор, през който могат да се изпробват някои от възможностите на платформата, включително и такива, за които от Microsoft все още не са говорили публично. Софтуерът вече може да се открие в различни torrent сайтове, а междувременно от The Verge са успели да го инсталират в компютър с Windows 8, за да разгледат какви тайни крие емулаторът. Заедно с това са подготвили и видео с демонстрация на откритите новости.

Разбира се, емулаторът дава достъп до новия начален екран на платформата с възможности за промяна на размера на плочките, а освен това позволява и персонализиране в по-голяма степен на цветовете на интерфейса - вече има 20 цвята, от които да се избира. Това вече беше демонстрирано от Microsoft, но много от другите възможности нa WP8 не бяха. Една от тях е функцията Data Sense, която осигурява контрол върху потреблението на мобилни данни. Потребителят има възможност да настрои еднократна, месечна или неограничена квота за мобилен трафик, приложението ще следи за изразходваното количество.

Microsoft са добавили функция за създаване на резервно копие на SMS, настройки на приложения и др., като това може да бъде направено и в облака. Добавена е и опция за по-добър контрол на резервните копия на снимки и видео. Обновени са и хъбовете в платформата, като тези за музика и видео вече са с интерфейс, подобен на приложението SmartGlass. Картите вече използват технологията на Nokia и позволяват изтеглянето на картографските данни и запазването им в устройството. Промени има и при камерата и хъба за снимки. Вторият осигурява възможност за селектиране на повече от едно изображение и предлага опции за редактиране като завъртане, изрязване и автоматично коригиране. При камерата са включени т.нар. лещи, които са приложения, добавящи допълнителна функционалност към нея. Емулаторът е ограничен като функционалност, така че има още много неща от финалната версия на платформата, които не разкрива, но се надяваме, че през идните седмици ще успеем да научим повече за WP8.

http://www.theverge.com/2012/7/27/3193023/windows-phone-8-backup-xbox-music-data-sense-screenshots-video

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници