Борисов за казуса с Младен Маринов: Никой не е бил подценен или незачетен

Борисов за казуса с Младен Маринов: Никой не е бил подценен или незачетен
A A+ A++ A

Бойко Борисов: Когато президентът се убеди, че Младен Маринов не иска да е главен секретар и подпише указа, тогава кандидатурата ще бъде предложена в парламента

Когато президентът се убеди, че Младен Маринов не иска да е главен секретар и подпише указа за освобождаването му от поста, тогава кандидатурата му за министър на вътрешните работи ще бъде предложена в парламента. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата с членове на Американската търговска камара. Борисов изтъкна, че винаги е уважавал институцията.

По темата за съгласуването на оставката на главния секретар, премиерът каза, че логиката му е била, че когато човек направи волеизявления, че не иска да е на дадения пост, съгласуването е формално.

"Взехме решение, приехме на Министерския съвет оставката и изпратихме до Президентството", допълни Борисов, като посочи, че никой не е бил подценен или незачетен. "Новият главен секретар ще бъде съгласуван и назначен само при съгласие на президента", заяви още той.

Бойко Борисов изтъкна, че е казал на парламентарните групи, докато не се разпише указът, да не се вкарва в Народното събрание кандидатурата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници