Борисов: В БСП има раздвоение на личността по темата за Унгария

Борисов: В БСП има раздвоение на личността по темата за Унгария
A A+ A++ A

„Раздвоението на личността се явява в БСП – партията, която издигна Радев. Защото Корнелия Нинова казва: „Ние подкрепяме Орбан”, а нейните депутати гласуваха за отнемането на право на глас на Унгария”. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург. Думите му бяха в коментар на позицията, която страната ни трябва да изготви по въпроса за резолюцията на ЕП, с която Унгария може да бъде лишена от правото да гласува. Случаят е като ехо на случващото се в Полша, срещу която също има процедура по член 7 заради спорна реформа в правосъдието. 

Борисов коментира и критиките, които президентът Румен Радев отправя към правителството през последните дни. Някои от тях са свързани с новите министри на транспорта, вътрешните работи и регионалното развитие.

„Питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии? Не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии? Той има право на своето мнение. Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Нима там, при него няма един, който беше застанал с хитлеристки поздрав?“, попита риторично премиерът.

Той категорично заяви подкрепата си за новите министри и допълни, че те ще се справят добре с работата си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници