МВР със засилени мерки за сигурност за голямото пътуване

МВР със засилени мерки за сигурност за голямото пътуване
A A+ A++ A

От следобедните часове днес ще започне насищане на пътната мрежа с екипи на Пътна полиция. Основното внимание ще бъде насочено към пътя за Гърция и Велико Търново, където ще бъдат тържествата. Това обявиха от МВР по повод мерките за предстоящите празнични дни и очаквания засилен трафик.

Ще се получи натоварване на отделни пътни участъци, където има ремонти. Там ще бъде създадена необходимата организация, но призовавам към внимание, за да не се допуснат инциденти. Призоваваме да получим своевременно информация на телефон 166 за агресивни водачи, за да можем да реагираме навреме, заявиха от полицията.

На магистрала Хемус ще се опитаме да направим реверсивно движение. На изхода на магистралата ще има две ленти, а на 24 септември още една лента за вход. На магистрала Люлин няма да има ограничение за товарни автомобили. На магистрала Тракия няма ремонти.

От Гранична полиция обявиха, че е обичайно засиленият трафгик през летния сезон е намалял, но е създадена организация за максимален брой служители по граничните пунктове. По информация от днес няма струпвания на автомобили, но има увеличен трафик. Очаква се да бъде най-натоварено на границата с Гърция и Сърбия, стана ясно на пресконференцията.

От Гранична полиция посъветваха преди да се предприеме пътуване, да се предвиди достатъчно време, да се провери валидността на документите за пътуване, особено на малолетни или непълнолетни лица. Движението, където е възможно, ще бъде организирано така, че да има повече трасета, заявиха от Гранична полиция.

Взети са всички мерки за охрана и на шествието в памет на загиналите мотористи. Предупредени са изрично за шума, заявиха още от МВР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници