ЧЕЗ мисли да съди България заради Гинка Върбакова

ЧЕЗ мисли да съди България заради Гинка Върбакова
A A+ A++ A

ЧЕЗ ще предприеме мерки срещу България. Това обяви говорителят на чешката компания Алице Хоракова. Електроразпределителното дружество обмисля да подаде жалба до Европейската комисия заради блокираната продажба на активите му у нас или да заведе ново арбитражно дело.

"Ние анализираме въпроса дали действията, предприети от българската държава, като отговор на нашите намерения да продадем българските си активи, не накърняват принципите на защита на инвестициите. Това може да бъде решено от арбитражен съд", заяви Хоракова пред БНР.

Причината е, че държавата възпрепятства сделката за продажбата на активите на компанията "Инерком". Хоракова е категорична, че юристите на компанията анализират не само решението на Комисията за защита на конкуренцията, но и промените в Закона за енергетиката. Според Хоракова аргументите на КЗК били неадекватни и несъстоятелни. Говорителката на ЧЕЗ допълва, че са решени да финализират сделката с "Инерком", като за целта миналата седмица българската компания извади фотоволтаиците от бизнеса си, чието притежание бе един от мотивите на КЗК да спре сделката.

“Ние бихме искали да отбележим, че промените в закона за енергетиката не са преминали през необходимите процедури. Също така все още няма предприети действия от страна на Комисията за енергийно и водно регулиране, въпреки че изминаха шест месеца от промените в закона“, допълни Хоракова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници