Проектът „Стая за игри“ стартира в район „Оборище“

Проектът „Стая за игри“ стартира в район „Оборище“
A A+ A++ A

Започна реализацияга на проект  „Стая за игри“ на район „Оборище“.  С него ще се подпомогне преодоляването на емоционалните и психологическите последствия на деца с онкохематологични заболявания. Партньор по проекта е и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Децата се включват в игри и други събития, с които се постига интеграция. При старта на проекта на 21 малчуганите се включиха в „Играем, за да знаем“. Има предвидени още две събития на 28 септември т. г. – „Арт азбука“ и на 5 октомври – „Игрите на нашето време“.  Събитията ще се проведат в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с онкохематологични заболявания „Златна панделка“ към СДОХЗ, предаде Столица.бг

Децата с онкохематологични заболявания са застрашени от отпадане от училище. Именно затова участието им в проекта ще улесни процеса на социална адаптация. Само така те ще могат да получат необходимите знания и подкрепа за развитие на интелектуалните им интереси.

Проектът предвижда и комплекс от физическа, интелектуална и емоционална стимулация. Той е финансиран от Столична община по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници