Иззети са 20 шофьорски книжки за една седмица в Сливен

Иззети са 20 шофьорски книжки за една седмица в Сливен
A A+ A++ A

От 24 до 30 септември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР- Сливен и в рамките на националната кампания „Децата тръгват на училище! Да пазим децата на пътя!”.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1818 моторни превозни средства, и 1911 лица. Констатирани са 565 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 309 нарушения на скоростта. Издадени са 242 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 128 фиша. Отнети са 9 шофьорски книжки за неплатени глоби. За други нарушения са съставени 500 фиша. Актовете са 90. Установени са 9 неправоспособни водачи. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 3 са над 1,2 промила, за което са образувано бързо производство. Отнети са 7 шофьорски книжки за употреба на алкохол и 3 за нередовна застраховка Гражданска отговорност .

Един водач е хванат да управляват след употреба на наркотици. Прекратени са 11 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол. През седмицата са проведени 3 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен и една в Нова Загора. Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници