Тийнейджъри се състезават с дигитални проекти в ядрената наука в столицата

Тийнейджъри се състезават с дигитални проекти в ядрената наука в столицата
A A+ A++ A

Талантливи ученици ще се състезават в поредното издание на хакатон в новата Софийска лаборатория за иновации. Пет отбора от тийнейджъри, от софийски училища ще разработват дигитални проекти в ядрената наука и техника, съобщиха от Столична община, пише Столица.бг

Образователно-технологичното състезание „Информационните технологии в ядрената наука и техника” започва днес от 9 часа в залата на новата лаборатория за иновации на ул. Сердика №1, ет.3. Хакатонът се организира от Българското ядрено дружество, Асоциацията за развитие на София към Столична община в партньорство с Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН, бизнес организации и др.

Лекции и информация за тенденциите в ядрената наука и възможностите които предлага индустрията за професионално развитие са първата част на хакатона.

Във втората учениците ще демонстрират уменията си в решаването на актуални задачи за внедряването на Индустрия 4.0 в ядрените технологии. След това те трябва да презентират за 10 минути информационни продукти и услуги, като ще представят своето виждане за мястото в ядрените приложения на Кибер-физичните системи, Интелигентните системи за управление.

На технологичното състезание присъстват  евродепутатът Владимир Уручев, проф. Димитър Тонев, директор на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН и д-р Младен Митев, председател на БЯД.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници