Бисер Петков: Средствата за помощи за отопление се увеличават с 40 милиона

Бисер Петков: Средствата за помощи за отопление се увеличават с 40 милиона
A A+ A++ A

Социалният министър Бисер Петков прогнозира, че увеличаването на максималния осигурителен доход ще осигури допълнителни приходи в бюджета на държавата. Той оцени като положително увеличаването на тавана на пенсиите:

"Аз мисля, че това решение е добро, има позитиви от гледна точка на това, че значително повишава тавана на пенсиите като крачка и позволява на една голяма част от пенсионерите, чиито пенсии сега са ограничени, да получават изчисленият им размер", коментира

Бисер Петков коментира пред журналисти в парламента и отказа на майките на деца с увреждания да присъстват на работната среща в социалното министерство, която е насрочена за 13 часа.

"Аз очаквам присъствието на омбудсмана на Републиката на тази среща. До голяма степен омбудсманът подкрепя, изразява исканията на майките, така че, макар и недиректни и неприсъстващи, те ще бъдат представени", поясни Петков.

С 40 милиона лева ще се увеличат средствата за целеви помощи за отопление, това обяви социалният министър Бисер Петков по време на парламентарния контрол в отговор на питане относно социалната политика за компенсиране повишаване цените на хляба и стоките от първа необходимост. Министър Петков уточни:

"Което представлява 50 процента от планирания им размер в бюджета за тази година, който е 80 милиона. Ще се компенсира увеличението на цените на енергоносителите и на останалите стоки по веригата, включително и стоките от първа необходимост".

 От 2019 година предстои увеличение на пенсиите с 5,7 на сто от първи юли, поясни социалният министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници