Хунвей подаде оставка като шеф на Интерпол

Хунвей подаде оставка като шеф на Интерпол
A A+ A++ A

Интерпол съобщи, че Мън Хунвей, когото Китай обяви, че разследва за нарушения на закона, е подал оставка като президент на международната полицейска организация, предаде Ройтерс.

Оставката е била получена в генералния секретариат на Интерпол във френския град Лион и влиза в сила незабавно, се казва в официалното съобщение.

Освен президент на Интерпол Мън е и заместник-министър на обществената сигурност на Китай. По-рано вчера Централната комисия за проверка на дисциплината при Китайската комунистическа партия съобщи на сайта си, че шефът на Интерпол е разследван по подозрение в нарушение на китайските закони.

"Нямаме информация", каза говорител на френското вътрешно министерство в отговор на молба да коментира съобщението на китайските власти.

За изчезването на Мън преди няколко дни алармира неговата съпруга от френския град Лион, където е централата на Интерпол.

По-късно се появиха съобщения, че той е бил забелязан да заминава от летището на Стокхолм за Китай, припомня БТА.

В съобщението от централата на Интерпол се добавя, че южнокореецът Ким Йон Ян ще изпълнява временно длъжността президент на Интерпол до избирането на нов, което ще стане на форум на организацията на 18-21 ноември в Дубай.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници