Колегите на Маринова в шок след убийството

Колегите на Маринова в шок след убийството
A A+ A++ A

В шок сме от случилото се. По никакъв начин, под никаква форма, не сме получавали заплахи към телевизията или към Виктория. Това е заявил журналист от русенската телевизия TVN  по повод бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Журналистът е пожелал да остане анонимен, като е добавил, че той и колегите му се страхуват за безопасността си.

Той описва Виктория като "изключително дисциплинирана, амбициозна, винаги влагаща се изцяло в това, което прави, и със силно развито чувство за справедливост", предава The Guardian. Изданието представя известните до момента факти за престъплението и допълва, че България е на 111-о от 180 места в класацията на Reporters Without Borders по свобода на словото. Виктория Маринова, административен директор и водеща в местната русенска телевизия TVN, бе изнасилена, пребита и задушена в Русе. Все още няма задържан за престъплението. От полицията заявиха, че работят по всички възможни версии. 

Тъй като последното предаване на Маринова е било свързано със задържаните български и румънски журналисти, разследвали разпределението на евросредства за фирмата "Джи Пи Груп", се появиха съмнения, че убийството може да е свързано с работата ѝ. Междувременно от Асоциацията на европейските журналисти - България призоваха да не се спекулира със случая, докато не се изяснят и докажат всички факти.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници