БСП иска повече държава в здравеопазването

БСП иска повече държава в здравеопазването
A A+ A++ A
БСП е интересна партия, тя винаги е имала много мнения. Но преди атаката тя е един юмрук, който трябва да удари там, където трябва, и в интереса на всички български граждани, надявам се. Това депутатът от БСП Георги Йорданов коментира в "Офанзива с Любо Огнянов"  по Канал3 вътрешните подписки и борби в редовете на социалистическата партия покрай смяната на и.д. главния редактор на в. "Дума".
 
"Обстановката в България е такава, че изнервя всички български граждани. Има и другари, които искат БСП да се изяви като още по-агресивна опозиция. Има и други неща, като смяната на главния редактор на в. "Дума" - партиен орган с политика, съпричастна на БСП, която има дял в издръжката му", сподели мнението си лекарят.
 
За изненадващото посещение на американския посланик Ерик Рубин в седалището на БСП на "Позитано" 20, Георги Йорданов разкри, че то е било поискано от самия дипломат. "Тази среща е по желание на американския посланик, поискал е и е бил поканен. Това, което интересува представителите на чужди  държави, е визията ни как мислим да се развива страната. И второ какъв е синхронът между политическите партии - събират информация", изтъкна депутатът.
 
За вота на недоверие срещу управляващите, който ще бъде внесен от следващата седмица, Георги Йорданов каза,  че той не се е забавил. "В сферата на здравеопазването трябва да се случи нещо. Чакаме вече девета година да се случи нещо. При Борисов-1 бе случаят с онези 1,5 милиарда лева, резерва от здравните вноски, пари на българските граждани. При Борисов-2 лимитираме дейността на болничните заведение и второто - пръстовите отпечатъци. И нищо не се случва. Вече не можем да чакаме", мотивира се лекарят.
 
Според него внесената от здравния министър Кирил Ананиев програма за финансиране на здравеопазването е "идея, предложение". "Ние не сме съгласни с това, като допълнителните пари за финансирането не трябва да излизат от джобовете на българския гражданин.
 
Министър Ананиев протежира с предложението си излизането на държавата от здравеопазването и хвърлянето й към частни застрахователи. Ние искаме обратното. В нашите срещи с гражданите те оценяват, че липсата на здравеопазване е една от причините за демографския срив.
 
На второ мясо - трябва ли българските болници да са търговски дружества? Защото целта на едно търговско дружество е финансовата печалба и изгода. Животът и здравето - това трябва да бъде целта, имаме такъв модел с болницата на МВР, ВМА.
 
Трето - ужасно е българите да си купуват лекарства в Гърция и Турция. Трябва да се намали цената, чрез намаляване на ДДС. Пълното му изчезване не е реалистично, но 8% ДДС ще намали цените на българския пазар", изброи мотивите на вота на недоверие Георги Йорданов.
 
И заключи: "Вотът на недоверие не е срещу българския парламент. ГЕРБ не само не се справя, но дори и идеите им са вън от реалната обстановка в страната ни".
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"